Programma 2024 - 2025

08 september 2024
Laura Fygi kwartet: French songs & Latin Touch

06 oktober 2024
NTB

10 november 2024
Arie Braat kwartet: Tribute Oscar Peterson

08 december 2024
Thomas Baggerman & Eva Scholten: Tribute Django Reinhardt

12 januari 2025
Edwin Rutten kwartet: Tribute Rogier van Otterloo en Harrie Bannink

09 februari 2025
Derk de Kloet kwartet: Tribute Frank Sinatra

09 maart 2025
Wiebke et les Garcons: Eau de Chansons

13 april 2025
Menno Daams/David Lukacs kwartet: Classic jazz in updated arrangements

11 mei 2025
Jurjen Donkers Groep: Tribute Rita Reys

Wat is Jazz in Zandvoort

 

Timmermans-Eric-121021-Brussel-150x150De Stichting Jazz in Zandvoort is een initiatief van de Haarlemse contrabassist Eric Timmermans. Al in de jaren ’80 organiseerde Eric jazz-sessies in diverse Haarlemse horecagelegenheden. Jarenlang werkte Eric nauw samen met de Nederlands/ Belgische toppianist Johan Clement en de Haarlemse slagwerker Hans Beths. Vanaf 1997 maakte slagwerker Hans Beths plaats voor de fenomenale Frits Landesbergen. Het netwerk dat Eric in de loop der jaren heeft opgebouwd zorgt ervoor dat de programmering van de gastsolisten van een ongekende kwaliteit is. Zowel bij het publiek als bij de musici ontstond een behoefte aan een locatie waar de muziek op de eerste plaats kwam. Omdat in Haarlem geen geschikte locatie te vinden was die beschikte over een goede vleugel en die voldoende accommodatie bood voor minimaal 200 bezoekers begon Eric in november 2002 met het organiseren van jazzconcerten in Theater De Krocht in Zandvoort. Het theater bleek over een weergaloze akoestiek te beschikken; een nieuw jazzpodium was geboren.

Omdat Eric vrijwel alleen de organisatie deed hebben zich een aantal enthousiaste bezoekers gemeld en is in maart 2008 de stichting “Jazz in Zandvoort” opgericht.

diversen-i-phone-24-07-2013-077voorzitter: Hans Reijmers

 

 

 

 

 

secretaris: Claudia Cavé

Met de oprichting zijn een aantal doelstellingen geformuleerd.
*) Het bieden van een kwalitatief hoogwaardige jazzconcerten voor de regio Kennemerland waar de liefhebber van jazzmuziek op een concertmatige wijze van jazz kan genieten.
*) Het aantrekken van meer publiek.
*) Een jazzpodium zijn voor gevestigde jazzsolisten en voor jong talent.

Wij gaan ons inspannen om “Jazz in Zandvoort” nog beter te maken. Uw hulp is daarbij onontbeerlijk. Heeft u ideeën, laat het ons weten…

De lokale – en de nationale pers heeft van meet af aan veel aandacht besteed aan deze concerten en na 12 jaar weten velen de weg naar de Krocht te vinden.

De belangrijkste doelstelling blijft dat het publiek op concertmatige wijze kan genieten van kwalitatief hoogwaardige live jazz. Een indrukwekkende lijst van nationale – en internationale jazzgrootheden is inmiddels te gast geweest. Elders op deze site kunt u zien wie deze gasten zijn geweest.

Het volledige programma vindt u elders op deze site. Voor alle concerten kunt u reserveren via de website of telefonisch via 0653 578496

Sinds kort is pal naast het theater een prachtige – en zeer betaalbare parkeergarage gebouwd waar u ruim kunt parkeren. Mocht u het Openbaar Vervoer prefereren; het treinstation ligt op 10 minuten loopafstand, het eindstation van buslijn 80 (Amsterdam- Haarlem- Heemstede- Bentveld- Zandvoort) op 1 minuut.

adres: Nieuw Unicum
Zandvoortselaan 65
2042 XK Zandvoort.